Av erfarenhet vet vi att verksamheter kan öka sannolikheten för ett brett användande i de fall då de utser dedikerade digitala ambassadörer.

Digitala ambassadörer behöver nödvändigtvis inte vara medarbetare med personalansvar. Som oftast går det att hitta ambassadörer i olika grupper, avdelningar och positioner. Vad de alla har gemensamt är att de drivs att att lära sig nya saker och vill hjälpa andra, de är nyfikna och engagerade i utvecklingen av den digitala arbetsplatsen och de är duktiga på att uppmuntra andra kollegor till att våga testa på nya arbetssätt.

  • Uppmuntran till digitalt samarbete. En digital ambassadör agerar förespråkare för den digitala arbetsplatsen och de tjänster som finns att tillgå. De föregår med gott exempel genom att initiera och uppmuntra andra till digitalt arbete.
  • Bryggan mellan teknik och personal. Digitala ambassadörer är tillgängliga för frågor och kan, genom att vara lyhörda och uppmärksamma, hjälpa till med att identifiera vilka eventuella utmaningar, behov eller orosmoln som finns i organisationen.
  • Den förlängda kommunikativa armen. De förmedlar de budskap som organisationen vill nå ut med till medarbetarna.
  • Kraftfull kunskapsförankring. De kan vara delaktiga i eller hålla de utbildningstillfällen/inspirationstillfällen som medarbetarna erbjuds och säkerställa att kunskapen förankras.

Hör av dig!

Vill du veta mer om hur ni kan arbeta med digitalt ambassadörskap inom er organisation och hur ni kan driva ambassadörsnätverk för att effektivisera den digitala arbetsplatsen? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *