En rolig och fantastiskt lärorik period med Maren som praktikant börjar lida mot sitt slut. Hon har gjort ett stort avtryck på Edmund med hennes kunskap och ambitioner.

Under fyra månader har vi haft Maren som praktikant på Edmund. Hon har varit till stor hjälp under många projekt och bidragit med idéer, kunskap och glädje. Vi frågade henne hur hon har haft det under praktiken, inte enbart för att vi är nyfikna, utan även för att det ger oss tillfälle att reflektera över hur viktigt det är att förvalta praktikanters tid på bästa möjliga sätt. 

– Vi hade ett seminarium i min klass förra året där Edmund kom och presenterade ett förändrings-case för oss som vi fick jobba med och göra kommunikationsstrategier för. Där lärde jag känna Edmund Communication och att de jobbar med exakt det jag är mest intresserad av. Jag visste att detta skulle bli en bra plats för mig att ha min praktik. 

– Utan internkommunikation är det svårt att skapa mening för medarbetare inom en organisation och bygga upp ett förtroende. I sin tur är det omöjligt att ha en välfungerande organisation om dess medarbetare inte är nöjda. Jag har själv varit anställd inom ett företag som genomgick en stor förändringsprocess och vi som medarbetare fick inte tillräckligt med information. Vi visste inte vad som skulle ske eller vad förändringen skulle innebära för oss. Det hela slutade med att det inte blev någon förändring alls för mig eller mitt dagliga arbete. Jag kan med all säkerhet säga att mycket av det missnöje som uppkom hos mig och mina kollegor kunde ha avstyrts med hjälp av bra internkommunikation. 

– Jag hoppades att få kunna delta mycket i deras projekt och bli involverad i deras arbete, där jag kunde lära mig från deras erfarenheter men även kunna bidra med min akademiska kunskap.

– Absolut. Det blev långt över mina förväntningar faktiskt. Jag fick ansvar för olika projekt under min praktik och ni visade enormt förtroende för mig och min kunskap, vilket jag är otroligt tacksam för.

– Det har varit extremt lärorikt! Ingen dag är den andra lik. Alla kunder har sina specifika behov och jag har verkligen lärt mig vikten av att anpassa kommunikationen till alla olika målgrupper som de har. Jag har även fått prova på många olika arbetsuppgifter såsom strategiska planeringar inför nya projekt, delta i kundmöten och skriva texter till en mängd olika projekt. För att bara nämna några. 

– De fikade ALDRIG! Trodde inte att det fanns en arbetsplats i Sverige där man inte fikade? Givetvis satte jag igång med mitt hemliga förändringsarbete och nu har jag faktiskt lyckas implementera fikastunden på Edmund. Det fanns inte när jag började här. 

– Ja, absolut. Nu har jag äntligen fått testa hur det är att jobba med internkommunikation i förändringsarbeten, som jag har läst mycket om i mina studier. Detta gör mig ännu säker på att jag är på rätt bana. 

– Verkligen! Jag har fått äran att jobba med ett gäng fantastiska, roliga, duktiga, glada och härliga människor. Det har varit en ära att få umgås med er och jag är väldigt glad att jag har haft min praktik med just dessa underbara människor. 

Hör av dig!

Med detta vill vi säga ett stort tack till Maren som hjälpt oss på så många olika sätt. Dels med att införa fika, men framförallt allt hon har lärt oss. Vi kommer sakna Maren och önskar henne all lycka till i framtiden! Vi vill också passa på att tipsa alla arbetsgivare som arbetar med internkommunikation: Knip henne innan någon annan hinner före!