Organisationsförändringar är, och har alltid varit oundvikliga. Den digitala världen ändras dagligen och för organisationers överlevnad har det aldrig varit viktigare att hänga med i utvecklingen än idag. En stor del handlar om lärande och ny kunskap. Har du vad som krävs?

 

I början av höstterminen höll vi i tillsammans med Malin Hydén på Future First, ett seminarium om kunskapsdelning och digitalt lärande – som en uppföljning vill vi tipsa om en artikel inom detta aktuella ämne.

Artikeln “Learning to Learn” av Erika Andersen, har visserligen något år på nacken men hennes verktyg och goda råd är högst aktuella idag. Det handlar om hur vi kan lära oss att lära, i en värld där förändringar är oundvikliga. Hur vi kan stärka vår ambition, för att hänga med i förändringar.

De som lyckas har enligt Erika fyra gemensamma egenskaper: Strävan – Medvetenhet – Nyfikenhet – Sårbarhet.

Det gäller att vilja förstå, våga fråga och våga misslyckas. Det kan vara väldigt obekvämt, men likväl oundvikligt. Håller du med om att dessa egenskaper är viktiga? Vilka andra egenskaper ser du för ett effektivt lärande?

Läs gärna hela artikeln, du hittar den här.

Hör av dig!

Vill du veta mer om hur ni kan arbeta med lärande inom er organisation för att kvalitetsäkra och effektivisera den digitala arbetsplatsen? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.