Göran bjöd på en engagerande föreläsning med framtidsspaningar om Generation Z, vikten av att våga ändra sig ofta, hur vi ska förhålla oss till målbilder, strategier och hur framtiden kommer att bjuda på fler och fler tekniska lösningar som kommer vara en kombination av digitalt och analogt; den ”digiloga världen”.

Vi lever och andas i en digitalisering där nästan alla typer av olika behov kan lösas av en applikation eller en digital produkt. För att tillgodose alla dessa behov lanserar företag och organisationer digitala produkter och ny innovativ teknik på löpande band. Så snabbt att vi knappt hinner anpassa oss till den eller inse dess fulla potential (visste du till exempel att ”AI-roboten” Alexa har över 100.000 funktioner?! Jag ber henne som oftast att stänga av tv:n eller byta låt på Spotify…).


Så trots att tekniken skapas för att göra våra liv lättare, mer effektiva och för att möta alla våra olika typer av behov – så är det ändå så lätt att glömma bort det allra viktigaste elementet för att tekniken ska få genomslag och användas på rätt sätt. Människan.

För det viktigaste är inte att jag har tillgång till teknik för att tillgodose mina behov. Det viktigaste är att jag vet varför, vad och hur kan jag använda mig av tekniken för att tillgodose mina behov.

Och vi kan ingenting annat än hålla med.

Behöver du vår hjälp eller vill veta mer om vad vi gör? Hör av dig!

Vi på Edmund arbetar för att våra kunder ska lyckas med att implementera nya digitala verktyg i sin organisation. Genom att ta fram ett ramverk förankrat i både medarbetarnas och organisationens behov och mål ökar vi sannolikheten för en lyckad förändring. Vi ökar delaktigheten för både ledare och medarbetare både inför implementationen, under själva utrullningen och kanske viktigast av allt; efter att projektet så kallat är klart. Det är ju nu som det egentliga arbetet börjar. Det är nu vi ska få förändringen att fästa och få det nya beteendet att bli bestående.