skip to Main Content

Det är användaren som styr tekniken, inte tvärtom

Igår gästade framtidsanalytikern Göran Adlén (@trendspanaren) Malmö Företagsgruppers Mingelmässa.

Göran bjöd på en engagerande föreläsning med framtidsspaningar om Generation Z, vikten av att våga ändra sig ofta, hur vi ska förhålla oss till målbilder, strategier och hur framtiden kommer att bjuda på fler och fler tekniska lösningar som kommer vara en kombination av digitalt och analogt; den ”digiloga världen”.

Vi lever och andas i en digitalisering där nästan alla typer av olika behov kan lösas av en applikation eller en digital produkt. För att tillgodose alla dessa behov lanserar företag och organisationer digitala produkter och ny innovativ teknik på löpande band. Så snabbt att vi knappt hinner anpassa oss till den eller inse dess fulla potential (visste du till exempel att ”AI-roboten” Alexa har över 100.000 funktioner?! Jag ber henne som oftast att stänga av tv:n eller byta låt på Spotify…).

Så trots att tekniken skapas för att göra våra liv lättare, mer effektiva och för att möta alla våra olika typer av behov – så är det ändå så lätt att glömma bort det allra viktigaste elementet för att tekniken ska få genomslag och användas på rätt sätt. Människan.

För det viktigaste är inte att jag har tillgång till teknik för att tillgodose mina behov. Det viktigaste är att jag vet varför, vad och hur kan jag använda mig av tekniken för att tillgodose mina behov.

Vi kan aldrig börja med tekniken utan vi måste alltid börja med människan!, konstaterar Göran.

Och vi kan ingenting annat än hålla med.

Följ oss gärna på LinkedIn.

Edmund Communication

Edmund Communication är en kommunikationsbyrå som är specialiserad på intern- och förändringskommunikation. Med medarbetaren i fokus skapar vi framgång för företag genom att etablera hållbara digitala arbetssätt. Vi har utvecklat en arbetsmetodik som skapar förutsättningar för- samt säkerställer lyckade implementations- och förändringsarbeten genom att fokusera insatserna till en hög andel användande. Vi kallar det Adoption Communication och det syftar till att skapa långsiktig affärsnytta och reducera resurssvinn. Vill du veta mer? Kontakta oss!

Back To Top