skip to Main Content

Julklappstips: “Strategisk intern kommunikation: led organisationer med kommunikation”

JULKLAPPSTIPS!
“Strategisk intern kommunikation: led organisationer med kommunikation”

Ett julklappstips till internkommunikatören, chefen och medarbetaren – eller till dig som, liksom vi, gillar att nörda ner dig i de senaste rönen inom strategisk internkommunikation.

Veckans julklappstips är till dig som vill läsa aktuell fakta, exempel och forskning om strategisk intern kommunikation – nu för första gången på svenska. Om du inte redan har haffat ett eget exemplar, så är det boken Strategisk intern kommunikation: led organisationer med kommunikation”, som ska stå med på din önskelista till tomten. 

Årets julklapp är visserligen mobillådan, det vet vi. Därför rekommenderar vi att du använder julledigheten till att koppla av. Lägg ner mobilen i mobillådan och ta upp boken istället. På det sättet håller du dig uppdaterad inom branschen, på ett lugnt och avslappnande sätt. 

Bra intern kommunikation ger framgångsrika organisationer, ändå tas den många gånger för givet

Boken är ett samarbete mellan författarna Susanne Dahlman och Mats Heide. I boken, som är den första svenska boken på marknaden om strategisk intern kommunikation, utmanar Susanne och Mats gamla föreställningar och arbetsmodeller inom området – och inspirerar istället läsarna till nya insikter och lär ut om nya arbetsmetodiker, som krävs för att klara av de utmaningar som organisationer stöter på idag.

Forskning, fakta och exempel – allt i en bok

Boken baseras på forskning, fakta och moderna exempel; såsom vikten av att lyssna på medarbetarna, deras roll som ambassadörer och hur de kan påverka organisationen både internt och externt. Medarbetarna, liksom cheferna, spelar en viktig kommunikativ roll i organisationer – men ansvaret ligger på internkommunikatören eller HR-specialisten att planera, utveckla och förankra kommunikationen. I boken presenterar Susanne och Mats flera exempel på hur dessa roller arbetar med intern kommunikation på nya sätt. 

Vi på Edmund stämmer in och tycker också att det är viktigt att vi kommunikatörer utmanar de gamla förutsättningarna och arbetsmodellerna som används i arbetet med intern kommunikation. Vi menar att vi måste våga ifrågasätta, utmana och göra någonting nytt för att utvecklas i rätt riktning. 

Spring och handla, snart är det jul!

Susanne Dahlman är vd i konsultbolaget Dahlman Kommunikation AB och har erfarenhet av utbildning, föreläsningar och arbete med ledare och kommunikatörer.

Mats Heide är professor i strategisk kommunikation vid Institutionen för strategisk kommunikation, Campus Helsingborg, Lunds Universitet.

Edmund Communication består av ett team kommunikationsstrateger specialiserade på förändringskommunikation. Behöver du vår hjälp eller vill veta mer om vad vi gör? Hör av dig! info@edmundcommunication.com

Edmund Communication

Edmund Communication är en kommunikationsbyrå som är specialiserad på intern- och förändringskommunikation. Med medarbetaren i fokus skapar vi framgång för företag genom att etablera hållbara digitala arbetssätt. Vi har utvecklat en arbetsmetodik som skapar förutsättningar för- samt säkerställer lyckade implementations- och förändringsarbeten genom att fokusera insatserna till en hög andel användande. Vi kallar det Adoption Communication och det syftar till att skapa långsiktig affärsnytta och reducera resurssvinn. Vill du veta mer? Kontakta oss!

Back To Top